Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde. Treceti prin masina de tocat carne, separat, ardeiul gras, cel iute, usturoiul, radacina de hrean si cea de patrunjel. Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, cel iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Adaugati spre sfarsit si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Adaugati sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Puneti apoi, radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa.

Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde. Treceti prin masina de tocat carne, separat, ardeiul gras, cel iute, usturoiul, radacina de hrean si cea de patrunjel. Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, cel iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Adaugati spre sfarsit si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Adaugati sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Puneti apoi, radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa. Este un sos pentru iarna, aromat si picant, care merge de minune cu preparatele de carne, ca garnitura, cu cartofi, langa oua etc. Sau se poate utiliza ca adaos, la pregatirea unor mancaruri mai picante etc.