Spalati si scurgeti ardeii iuti. La cei rotunzi, taiati partea de sus, langa codita, pe jumatate, iar la cei lungi, detasati partea subtire din varful ardeiului, pastrand la fiecare, codita. Eliminati semintele cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire, cu multa grija sa nu rupeti ardeii. Umpleti-i cu stafidele spalate si scurse. Pentru aceste operatiuni, va recomand sa folositi manusi de cauciuc. Puneti ardeii umpluti in borcane potrivite, sterilizate si uscate, cladind indesat, dar fara sa-i rupeti. Separat, dizolvati mierea in apa fierbinte si omogenizati-o cu otetul. Cine doreste poate sa dea un clocot, dar nu este obligatoriu. Turnati peste ardeii din borcane, capsati si sterilizati la bain-marie, la 80 grade, 15 min. Scoateti si dati in continuare la dunst uscat (intre paturi), pana la racirea completa. Depozitati in camara. Serviti ca muratura.

Spalati si scurgeti ardeii iuti. La cei rotunzi, taiati partea de sus, langa codita, pe jumatate, iar la cei lungi, detasati partea subtire din varful ardeiului, pastrand la fiecare, codita. Eliminati semintele cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire, cu multa grija sa nu rupeti ardeii. Umpleti-i cu stafidele spalate si scurse. Pentru aceste operatiuni, va recomand sa folositi manusi de cauciuc. Puneti ardeii umpluti in borcane potrivite, sterilizate si uscate, cladind indesat, dar fara sa-i rupeti. Separat, dizolvati mierea in apa fierbinte si omogenizati-o cu otetul. Cine doreste poate sa dea un clocot, dar nu este obligatoriu. Turnati peste ardeii din borcane, capsati si sterilizati la bain-marie, la 80 grade, 15 min. Scoateti si dati in continuare la dunst uscat (intre paturi), pana la racirea completa. Depozitati in camara. Serviti ca muratura.