Detalii Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Spalati, scurgeti rosiile si treceti-le prin masina cu dispozitiv de separare seminte si pielite. Spalati, scurgeti, curatati gogosarii de seminte si cotor si treceti-i prin masina de tocat carne. Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita. Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt. Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata. Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper. Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet. Depozitati in camara.
Spalati, scurgeti rosiile si treceti-le prin masina cu dispozitiv de separare seminte si pielite. Spalati, scurgeti, curatati gogosarii de seminte si cotor si treceti-i prin masina de tocat carne. Ardeii spalati, scursi, se coc si se curate de pielita. Rumeniti usor ceapa tocata in uleiul incins, intr-un vas jos cu gura larga, apoi adaugati gogosarii si ardeii tocati marunt. Lasati sa se dunstuiasca bine, amestecand cu o lopatica de lemn, pana ce uleiul incepe sa iasa la suprafata. Adaugati sucul de rosii fierbinte, dafinul si fierbeti la foc mic, amestecand, pana scade tot lichidul. Spre final, sarati si adaugati boabele de piper. Puneti sosul fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se raceste complet. Depozitati in camara. Fripturile, ciupercile, cartofii sau salatele de oua pot fi savurate impreuna cu acest sos care pastreaza inmagazinat gustul verii, dandu-le o aroma deosebita si o culoare apetisanta.