Spalati si scurgeti zarzavatul, curatati-l si taiati-l marunt. Tocati marunt verdeata. Puneti-le intr-un vas mai larg si fierbeti-l bine, pana ce toate legumele sunt facute si lasati la racit. Treceti totul prin masina de rosii si repuneti pe foc. Fierbeti amestecand mereu, pana ce scade si are consistenta de bulion gros. Turnati fierbinte in sticle, capsati si dati la dunst uscat.

Spalati si scurgeti zarzavatul, curatati-l si taiati-l marunt. Tocati marunt verdeata. Puneti-le intr-un vas mai larg si fierbeti-l bine, pana ce toate legumele sunt facute si lasati la racit. Treceti totul prin masina de rosii si repuneti pe foc. Fierbeti amestecand mereu, pana ce scade si are consistenta de bulion gros. Turnati fierbinte in sticle, capsati si dati la dunst uscat. Se poate servi simplu, langa preparate de carne (chiftele, snitele, fripturi, etc) sau se adauga la pregatirea diferitelor mancaruri (tocanite, sosuri, supe, ciorbe, erc)