Detalii Sos Brun (Spaniol)
Mai intai se spala si se curata zarzavturile, dupa care se taie in bucati ceva mai mari ca de obicei. Intr-un vas se infierbanta uleiul, se pune faina, lasandu-se sa se prajeasca bina, amestecand incontinuu cu o lingura (eu am sarit peste prajitul fainii). Apoi se adauga zarzavaturile taiate, condimentele, sarea, lasandu-le si pe acestea sa se prajeasca (se amesteca sa nu se prinda pe fundul cratitei) dupa care se adauga supa de oase sau de pui. Daca nu aveti se poate pune, apa dar in cazul asta aveti nevoie de oase fara valoare. Aici eu am folosit supa de pui. In cazul in care se folosesc oase, se are grija sa se spumeze mereu si sosul trebuie fiert circa 3 ore (daca se foloseste supa de pui se reduce timpul de fierbere la jumatate de ora). Cand sant zarzavaturile gata, se strecoara sosul, se paseaza. Se foloseste la diverse mancaruri pregatite si intra ca element de baza in compunerea altor sosuri. Eu nu am pasirat zarzavaturile, le-am folosit pe post de garnitura.
Mai intai se spala si se curata zarzavturile, dupa care se taie in bucati ceva mai mari ca de obicei. Intr-un vas se infierbanta uleiul, se pune faina, lasandu-se sa se prajeasca bina, amestecand incontinuu cu o lingura (eu am sarit peste prajitul fainii). Apoi se adauga zarzavaturile taiate, condimentele, sarea, lasandu-le si pe acestea sa se prajeasca (se amesteca sa nu se prinda pe fundul cratitei) dupa care se adauga supa de oase sau de pui. Daca nu aveti se poate pune, apa dar in cazul asta aveti nevoie de oase fara valoare. Aici eu am folosit supa de pui. In cazul in care se folosesc oase, se are grija sa se spumeze mereu si sosul trebuie fiert circa 3 ore (daca se foloseste supa de pui se reduce timpul de fierbere la jumatate de ora). Cand sant zarzavaturile gata, se strecoara sosul, se paseaza. Se foloseste la diverse mancaruri pregatite si intra ca element de baza in compunerea altor sosuri. Eu nu am pasirat zarzavaturile, le-am folosit pe post de garnitura.