Intr-un castron se topeste bine drojdia in apa calduta, se adauga sarea, un varf de lingurita de zahar (sa ajute la cresterea blatului)si uleiul. Treptat se incorporeaza si faina,asa incat sa devina o coca nu prea tare. Daca incepe sa se desprinda de pe mana, nu se mai pune faina. Se acopera bine cu un servet mai gros si se lasa sa creasca,minim 1ora-1ora1/2. Se taie fasii ardeiul,mozzarella cubulete. Cand coca a crescut se intinde in doua forme mari de pizza(diam.28cm.)cu mainile, apoi se pune sos de rosii, cat dorim, mozzarella, ardeiul, hamsia, presaram oregan uscat si daca este nevoie putina sare. Se pune in cuptorul incins, la mijloc, 15 minute, foc potrivit. Cea de-a doua pizza se tine chiar 10 minute. Daca ne ramane coca, se pot face gogosi sarate sau dulci. Se pune coca in ulei incins, se prajesc pe ambele parti, se scurg pe hartie. Daca le dorim dulci le presaram cu zahar pudra deasupra.

Intr-un castron se topeste bine drojdia in apa calduta, se adauga sarea, un varf de lingurita de zahar (sa ajute la cresterea blatului)si uleiul. Treptat se incorporeaza si faina,asa incat sa devina o coca nu prea tare. Daca incepe sa se desprinda de pe mana, nu se mai pune faina. Se acopera bine cu un servet mai gros si se lasa sa creasca,minim 1ora-1ora1/2. Se taie fasii ardeiul,mozzarella cubulete. Cand coca a crescut se intinde in doua forme mari de pizza(diam.28cm.)cu mainile, apoi se pune sos de rosii, cat dorim, mozzarella, ardeiul, hamsia, presaram oregan uscat si daca este nevoie putina sare. Se pune in cuptorul incins, la mijloc, 15 minute, foc potrivit. Cea de-a doua pizza se tine chiar 10 minute. Daca ne ramane coca, se pot face gogosi sarate sau dulci. Se pune coca in ulei incins, se prajesc pe ambele parti, se scurg pe hartie. Daca le dorim dulci le presaram cu zahar pudra deasupra. Pizza se poate mananca ca fel unic dar taiata in bucati se poate folosi la un bufet ca aperitiv.