Detalii Peperonata
Crestati putin rosiile spalate, opariti-le in apa clocotita, apoi treceti-le prin jet de apa rece, decojiti-le si taiati-le cubulete. Curatati de cotor si seminte ardeii grasi, spalati si taiati-i fasii lungi. Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le in ulei incins, pana se inmoaie si se aureste putin ceapa. Adaugati ardeiul gras si rosiile cubulete si inabusiti inca 10 min, amestecand din cand in cand. La sfarsit, turnati putin otet de vin, sarati si piperati, dupa gust. Puteti sa-i adaugati cateva masline sau capere.
Crestati putin rosiile spalate, opariti-le in apa clocotita, apoi treceti-le prin jet de apa rece, decojiti-le si taiati-le cubulete. Curatati de cotor si seminte ardeii grasi, spalati si taiati-i fasii lungi. Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le in ulei incins, pana se inmoaie si se aureste putin ceapa. Adaugati ardeiul gras si rosiile cubulete si inabusiti inca 10 min, amestecand din cand in cand. La sfarsit, turnati putin otet de vin, sarati si piperati, dupa gust. Puteti sa-i adaugati cateva masline sau capere. Serviti calda, simpla sau drept garnitura la orez, mamaliga sau diferite preparate din carne Este o mancarica din ardei gras, pregatita in stil italian.
Etichete:
ceapa,
usturoi,
rosii,
ardei,
ulei,
vin,
masline,
lamaie,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene