Detalii Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ingrediente:
2 oua,
6 linguri zahar tos,
9 linguri ulei,
1 lingurita amoniac alimentar,
sucul unei jumatati de lamaie,
coaja de la 1/2 lamaie,
faina,
Ingrediente pentru crema: 200 g unt (80%grasime),
300 g zahar tos,
4 linguri faina sau amidon alimentar,
1+1 cana apa,
o fiola esenta de rom
Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii. Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana. Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme. Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute. Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel. Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat. Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece. De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des. Se lasa sa se raceasca bine. Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. Se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom. Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca.
Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii. Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana. Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme. Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute. Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel. Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat. Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece. De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des. Se lasa sa se raceasca bine. Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. Se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom. Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca. Pofta buna!