Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute sa creasca putin. Intr-un vas mai mare se cerne faina, se face gaura in mijloc si punem maiaua apoi restul de iaurt si oul. Se framanta bine, bine, aluatul pana nu mai lipeste si se lasa la crescut o ora.

Se toarna aluatul pe masa de lucru si se intinde cu mana, se unge bine cu untura si se ruleaza. Il mai lasam 10 minute sa se odihneasca apoi il intindem si taiem in patratele potrivite pe care le umplem cu compozitia de branza sau gem. rulam in sensul rularii primei dati a aluatului.

Asezam placintelele in tava cu partea unde s-a imbinat in jos pt a nu se desface si le lasam putin la crescut cam 30 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptor. Toata smecheria e cum le rulezi, untura ajuta la desfacerea foite, foite a aluatului, deci atentie la sensul de rulare a placintelelor.