Iscusinta prepararii pilafului nu consta din ce il faci, ci cum il faciCeapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cea mai mica. Carnea (de preferat fara oase)se taie bucati nu prea mari, proportionale si se pune la prajit, cind are culoare aurie, punem ceapa si morcovul si-l inabusim la foc mic 5 - 7 min.

Ceapa si morcovul trebuie sa aiba culoare stravezie, si nu aurie. Apoi punem toate condimentele de mai sus. orezul il spalam pina apa e curata, cam de 7 -10 ori il trecem prin apa.

Apoi il adaugam in carne si mestecam. Adaugam apa cu 2-3 degete sa acopere compozitia si punem si usturoiul. Dam focul incet, incet, acoperim oala si asteptam pina e gata apr 40 - 45 min. Nu se mesteca si nu se i-a capacul pina nu e gata. Daca apa s-a evaporat si orezul nu e gata,, facem cu cutitul citeva gauri si incet le umplem cu apa. La sfirsit scoatem usturoiul cu tot cu coaja. Pofta buna, sper sa va placa.

Inca ceva, locuitorii din Kazastan mai adauga prune, struguri, etc intr-un cuvind fructe. Se spune ca e gustos, inca nu am incercat, dar sper sa reusesc.