Detalii Sos cu Garam Masala si Nigella
Pregatiti mai intai pudra de garam masala: Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit. Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul cu garam masala si ceapa nigella: Puneti intr-o tigaie, la incins, uleiul. Prajiti apoi, la foc mediu, circa 1-2 min, semintele de ceapa nigella, praful de garam masala si cuminul (se poate inlocui cu susan), ca sa-si dezvolte aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si mai lasati pe foc, amestecand continuu, inca 2-3 min. Amestecati prin scuturare, sosul cald cu legumele fierte, atunci scurse. Serviti imediat.
Pregatiti mai intai pudra de garam masala: Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit. Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul cu garam masala si ceapa nigella: Puneti intr-o tigaie, la incins, uleiul. Prajiti apoi, la foc mediu, circa 1-2 min, semintele de ceapa nigella, praful de garam masala si cuminul (se poate inlocui cu susan), ca sa-si dezvolte aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si mai lasati pe foc, amestecand continuu, inca 2-3 min. Amestecati prin scuturare, sosul cald cu legumele fierte, atunci scurse. Serviti imediat. Va dau pe scurt cateva informatii despre semintele de ceapa nigella. Mai multe date veti putea afla consultand ghidul de pe site-ul nostru. NEGRILICA, NIGELLA (Nigella sativa) Semintele de negrilica sunt mici, de culoare negru mat si cu interiorul uleios. Forma lor este triunghiulara si au o lungime de 1, 5-3 mm. Seamana foarte bine cu semintele de ceapa. Semintele de nigella nu au aroma, dar cand sunt macinate sau mestecate dezvolta un miros asemanator cu cel de oregano. Gustul este amarui, iute si un pic afumat. Pot fi folosite intregi sau macinate foarte usor intr-un mojar. Condimentul este utilizat mai ales la mancarurile de legume Ca multe alte condimente indiene, nigella isi dezvolta aroma si gustul mai bine dupa ce este prajita sau fripta in ulei. Acest condiment este popular mai ales in Turcia, Liban, Iran, India de nord, etc. Sa nu va asteptati la un sos cremos si spectaculos. Este `deplorabil` la aspect, dar nemaipomenit, plin de arome si in combinatie cu legumele iti incanta simturile.