Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin.

Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte subtire. Puneti la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute adaugati bulionul si patrunjelul tocat. Lasati pe foc inca 3-4 minute, apoi adaugati totul peste legumele din oala, impreuna cu cartofii taiati mare, zaharul si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac 20 minute.

Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati oul, faina, orezul care a stat la inmuiat in apa, concentratul si omogenizati compozitia. Formati cu mainile ude perisoare nu prea mari si puneti-le pe un fund de lemn ud.

Punem la fiert separat borsul sau 1 litru de apa cu cu jumatate din plicul de bors magic. Cand clocoteste dati focul foarte mic, completati cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, trageti cratita putin de pe flacara si puneti cu grija perisoarele una cate una. Cand sunt fierte, se ridica deasupra (dupa 7-8 minute).

Puneti incet perisoarele si borsul peste ciorba, presarati cu leustean, dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera perisoare si ciorba, decorati cu verdeata.

Pofta buna.