Se spala cartofii si se fierb in apa cu coaja cu tot. Daca folosim mazare proaspata, si aceasta trebuie fiarta. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar apoi se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea tocata, se toarna putina apa si se acopera pentru 5-8 minute, pana se fierbe carnea. Se condimenteaza apoi cu sare, piper si boia si se ia de pe foc. Cartofii fierti se lasa sa se raceasca un pic, apoi se curata de coaja si se taie rondele. Intr-o tava mai adanca se pun cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de rondele de cartofi, se pune deasupra jumatatea din cantitatea de mazare. Aici se mai poate adauga putina sare, dupa gust. Se pune deasupra jumatate din cantitatea de carne tocata, apoi urmeaza un strat de smantana. Continuam din nou cu cartofi, mazare, dupa gust, putina sare si carnea ramasa. Ultimul strat va fi format din nou din rondele de cartofi, iar peste acest strat se toarna din nou smantana. Se da la cuptor pentru 20-25 minute, si se serveste fierbinte.