Detalii Bavarez cu Rosii si Branza de Capra
Taiati 2-3 rosii in rondele subtiri, intregi si indepartati cu grija semintele. Captusiti cu hartie de copt fundul unor boluri (cescute), ungeti-le, inclusiv peretii laterali, cu ulei de masline. Imbracati marginile si fundul bolurilor cu rondele de rosii si dati la frigider. Indepartati pielita si semintele de la restul rosiilor, taiati-le cubulete, tocati marunt ceapa si frunzele de busuioc. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, intr-un vas, adaugati in ulei incins, rosiile taiate cubulete, ceapa si busuiocul, tocate marunt, pasta de rosii, zaharu, lasati la foc potrivit 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Mixati amestecul sub forma de piure. Adaugati gelatina stoarsa, branza sfaramata, potriviti de sare si piper, omogenizati bine si dati la rece. Bateti smantana si incorporati-o in piureul racit. Puneti amestecul in bolurile tapetate cu rosii, acoperiti cu folie de plastic si dati din nou la rece pentru cel putin 4 ore. Rasturnati pe farfurii, indepartati hartia de copt. Serviti imediat, stropind pe deasupra cu putin ulei de masline, decorat cu frunze de busuioc, langa o salata din verdeturi.
Taiati 2-3 rosii in rondele subtiri, intregi si indepartati cu grija semintele. Captusiti cu hartie de copt fundul unor boluri (cescute), ungeti-le, inclusiv peretii laterali, cu ulei de masline. Imbracati marginile si fundul bolurilor cu rondele de rosii si dati la frigider. Indepartati pielita si semintele de la restul rosiilor, taiati-le cubulete, tocati marunt ceapa si frunzele de busuioc. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, intr-un vas, adaugati in ulei incins, rosiile taiate cubulete, ceapa si busuiocul, tocate marunt, pasta de rosii, zaharu, lasati la foc potrivit 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Mixati amestecul sub forma de piure. Adaugati gelatina stoarsa, branza sfaramata, potriviti de sare si piper, omogenizati bine si dati la rece. Bateti smantana si incorporati-o in piureul racit. Puneti amestecul in bolurile tapetate cu rosii, acoperiti cu folie de plastic si dati din nou la rece pentru cel putin 4 ore. Rasturnati pe farfurii, indepartati hartia de copt. Serviti imediat, stropind pe deasupra cu putin ulei de masline, decorat cu frunze de busuioc, langa o salata din verdeturi.