Se prepara baitul(in zona mea asa se spune) inr-un castron.

Adaugam otet sau vin alb,sare,ulei de masline,usturoiul taiat,2-3 felii de lamaie,morcovul taiat rondele,patrunjelul taiat marunt,boabele de piper,frunzele de dafin,sare si un pic de zeama de lamaie.

Se amesteca totul bine si se adauga bucatile de carne de miel.

Se incorporeaza bine bucatile de carne cu acest sos.

Le lasam la macerat o noapte intreaga,acoperite cu folie.

A doua zi pregatim friptura,scotand bucatile de carne din bait.

Le scurgem bine de zeama,si eliminam boabele de piper care s-au lipt de carne.

Le bagam la cuptor,le prajim in tigaie sau pe placa(in cazul meu),dupa placul fiecaruia.

Se prajesc bine pe ambele parti,se mai adauga sare daca este necesar,si se servesc imediat cu salata sau alte garnituri .

Noi am servit cu salata de rosii si ridichi si cu pastai verzi cu usturoi.

Pofta buna!