spanacul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita si sarata timp de 10-15 minute.se lasa bine la scurs si se toaca marunt.ceapa se taie,se caleste in ulei,se adauga spanacul tocat si se mai lasa 10 minute pe foc,adaugand la nevoie o lg de apa,atat cat sa nu se prinda de cratita.

Se lasa putin la racit si se adauga ricotta,smantana,parmezanul,sare si piper dupa gust.

Daca vreti sa iasa mai legata puteti pune si o lg de faina in compozitie.

Intr-o tava rotunda(preferabil de tort,cu inel detasabil),unsa in prealabil cu unt,se pune o foaie de aluat care sa cuprinda si marginile,se inteapa putin cu furculita,apoi punem spanacul.cu dosul unei linguri se fac 6 adancituri in compozitie(5 pe margine si una in centru) in care se va sparge cate un ou.(eu am pus doar 3 oua).

Acoperim cu cea de-a doua foaie,intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Se da la cuptor la 170-180 de grade pt 40 minute.se serveste rece.sunt mai multe varinate la aceasta reteta,puteti pune de ex doar ricotta,sau doar smantana(cumulati cantitatile).

E buna oricum!:)