Detalii Pandispan cu Gutui
Galbenusurile se freaca spumos cu zaharul, vanilia, romul, coaja de lamaie, praful de copt si se adauga putina apa din cele 8 linguri. Depinde de faina pe cae o folositi, poate o sa aveti nevoie de 10 linguri de apa in loc de cele 8 scrise in reteta. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se cerne peste combinatia de oua, intercalat cu apa. Se amesteca bine dupa fiecare adaugare de ingrediente ca sa nu se faca cocoloase. Se bate albusul cu zaharul si intaritorul, pana devine foarte tare. Se amesteca apoi cele doua componente, usor, de sus in jos, apoi se adauga cele 4 linguri de gem de gutui, se amesteca din nou. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se toarna compozitie in tava, compotul de gutui se aseaza deasupra prajiturii. Se da la cuptorul preincalzit din timp, la foc mediu, se coace pana ce o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese afara curata. Se lasa in tava pana se raceste putin, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit. Se taie patrate sau romburi si se serveste cu sos de vanilie si spuma de gutui... sau fara cele mentionate dar langa un pahar de sampanie (idee furata de la Cara).
Galbenusurile se freaca spumos cu zaharul, vanilia, romul, coaja de lamaie, praful de copt si se adauga putina apa din cele 8 linguri. Depinde de faina pe cae o folositi, poate o sa aveti nevoie de 10 linguri de apa in loc de cele 8 scrise in reteta. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se cerne peste combinatia de oua, intercalat cu apa. Se amesteca bine dupa fiecare adaugare de ingrediente ca sa nu se faca cocoloase. Se bate albusul cu zaharul si intaritorul, pana devine foarte tare. Se amesteca apoi cele doua componente, usor, de sus in jos, apoi se adauga cele 4 linguri de gem de gutui, se amesteca din nou. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se toarna compozitie in tava, compotul de gutui se aseaza deasupra prajiturii. Se da la cuptorul preincalzit din timp, la foc mediu, se coace pana ce o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese afara curata. Se lasa in tava pana se raceste putin, apoi se scoate pe un gratar, se lasa la racit. Se taie patrate sau romburi si se serveste cu sos de vanilie si spuma de gutui... sau fara cele mentionate dar langa un pahar de sampanie (idee furata de la Cara).