Se curata sardinele de cap si intestine si se deschid,ca o\carte\,fara a se scoata sira spinarii.

Se dau prin faina si se pun in ulei bine incins,pt a fi prajite.

Se scot si se pun la scurs pe un servetel absorbant de bucatarie.

Se taie ceapa in fasii,nu in cercuri,si se pune la calit in putin ulei.

Se adauga sare ca sa elimine mai repede apa si cand devin transparente,se adauga paharul de otet.

Se adauga foile de dafin si se mai lasa 5 minute pe foc.

Intr-un recipient adanc,se aseaza un strat de sardine,apoi se sareaza si se continua cu un strat de ceapa scursa.

Urmeaza stafidele inmuiate si stoarse,apoi un alt start de sardine si ultimul de ceapa.

Se presara boabele de piper deasupra si zeama ramasa de la ceapa.

Se acopera cu folie de aluminiu sau transparenta si se baga la frigider aproape 2 zile.

Se servesc ca aperitiv rece! Pofta buna!