Blat: Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Incingeti cuptorul la 200 grade. Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu tot si puneti aluatul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata cu hartie de copt. Crusta: Topiti untul si lasati la racit. Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul si scortisoara. Adaugati untul topit si omogenizati, apoi repartizati uniform acest aluat sfaramicios peste blatul din tava. Dati la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru 40-50 min sau pana ce este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si tava si lasati la racit pe un gratar. Ornati sau imbracati cu frisca batuta.

Blat: Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Incingeti cuptorul la 200 grade. Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu tot si puneti aluatul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata cu hartie de copt. Crusta: Topiti untul si lasati la racit. Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul si scortisoara. Adaugati untul topit si omogenizati, apoi repartizati uniform acest aluat sfaramicios peste blatul din tava. Dati la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru 40-50 min sau pana ce este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si tava si lasati la racit pe un gratar. Ornati sau imbracati cu frisca batuta.