Lintea se spala, se fierbe, se strecoara. Fierbe repede, chiar daca nu este pusa la inmuiat. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga apoi si galbenusurile, grisul, pesmetul condimentele, patrunjelul taiat marunt, uleiul si lintea scursa bine. (Reteta spune ca lintea se da prin masina de tocat carne, dar eu prefer consistenta drobului cu bobul intreg). Compozitia se pune intr-o forma de cozonac tapetata bine cu pesmet si se da la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 35 de min. Se lasa la racit in tava, se scoate pe o planseta, se portioneaza.

Lintea se spala, se fierbe, se strecoara. Fierbe repede, chiar daca nu este pusa la inmuiat. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga apoi si galbenusurile, grisul, pesmetul condimentele, patrunjelul taiat marunt, uleiul si lintea scursa bine. (Reteta spune ca lintea se da prin masina de tocat carne, dar eu prefer consistenta drobului cu bobul intreg). Compozitia se pune intr-o forma de cozonac tapetata bine cu pesmet si se da la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 35 de min. Se lasa la racit in tava, se scoate pe o planseta, se portioneaza. Se serveste cu sosul preferat langa garnitura de orez sau ca si aperitiv.