Detalii Tort Alina
In primul rand punem piscoturile intr-o punga si cu un facalet le sfarmam. Apoi punem 40 g margarina la topit in bain-marin, gelatina o dizolvam in putina apa (circa doua linguri) si o punem la bain-marin impreuna cu untul pana se dizolva corect. Dupa asta luam piscoturile sfarmate si le amestecam cu untul topit, le amestecam si punem si fiola de esenta de vanilie. Aceasta compozitie o punem intr-o tava (de preferat cu peretii detasabili), nivelam putin cu mana si o dam la congelator pentru cam 30 min. Urmatorul pas este acela de a mixa frisca, apoi luam cele 160 g de margarina ramasa si o batem bine cu zaharul in care spre final incorporam frisca batuta, dupa asta punem fructele, coaja rasa de la o lamaie, celalalt plic de gelatina pe care il dizolvam in putina apa (tot asa circa doua linguri) il punem la bain-marin si dupa ce s-a racorit putin il incorporam cu toate celelalte ingrediente. Compozitia rezultata o punem in forma de tort peste blat si o dam la frigider pentru mai multe ore (chiar peste noapte). Eu am ornat pe lateral cu fulgi de migdale, putin gem de visine deasupra (ceva de genu - bulbul florii), tot din fulgi de migdale am facut petalele florii (pentru ca cica este primavara) iar cozile florii din coaja de lamaie taiata subtire. Am pus compozitia de margarina doar in ideea de a nu fi frisca simpla si a o face mai fina (dupa gustul meu). Se serveste cu pofta.
In primul rand punem piscoturile intr-o punga si cu un facalet le sfarmam. Apoi punem 40 g margarina la topit in bain-marin, gelatina o dizolvam in putina apa (circa doua linguri) si o punem la bain-marin impreuna cu untul pana se dizolva corect. Dupa asta luam piscoturile sfarmate si le amestecam cu untul topit, le amestecam si punem si fiola de esenta de vanilie. Aceasta compozitie o punem intr-o tava (de preferat cu peretii detasabili), nivelam putin cu mana si o dam la congelator pentru cam 30 min. Urmatorul pas este acela de a mixa frisca, apoi luam cele 160 g de margarina ramasa si o batem bine cu zaharul in care spre final incorporam frisca batuta, dupa asta punem fructele, coaja rasa de la o lamaie, celalalt plic de gelatina pe care il dizolvam in putina apa (tot asa circa doua linguri) il punem la bain-marin si dupa ce s-a racorit putin il incorporam cu toate celelalte ingrediente. Compozitia rezultata o punem in forma de tort peste blat si o dam la frigider pentru mai multe ore (chiar peste noapte). Eu am ornat pe lateral cu fulgi de migdale, putin gem de visine deasupra (ceva de genu - bulbul florii), tot din fulgi de migdale am facut petalele florii (pentru ca cica este primavara) iar cozile florii din coaja de lamaie taiata subtire. Am pus compozitia de margarina doar in ideea de a nu fi frisca simpla si a o face mai fina (dupa gustul meu). Se serveste cu pofta.