Detalii Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)
Ingrediente:
Pentru aluat: faina 1kg,
1 cub drojie uscata,
lapte caldut 400ml,
sare,
zahar,
ulei de masline,
Continut:carne de de vita tocata 500g,
3 cepe,
2 rosii,
2 ardei,
snawbar(boabe de pin)200g,
sare,
piper,
boia,
condiment pentru shaorma
Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana se omogenizeaza drojdia,peste se pune faina,laptele si ulei(de masline preferabil),se framanta pana se obtine un aluat elastic, apoi se lasa 30 min. Dupa ce s-a dospit aluatul se intinde si se taie in bucati de orice forma doriti,urmand a le umple cu continut.
Continut: se caleste ceapa si ardeiul taiat marunt intr-o tigaie cu putin ulei de masline,peste se pune carnea condimentata cu sare,piper,boia,condiment pentru shaorma,apoi se adauga rosiile taiate marunt si snawbar(prajit sau neprajit),se prajesc 5 minute.
Se coc in cuptorul preincalzit la 450 de grade,timp de 30-40 de minute,pana primesc o culoare aurie.