Detalii Kombe
Spanacul se spala si se trage intr-o tigaita cu o lingura de ulei si 2-3 linguri de apa sau supa de legume dupa plac. Sarati, piperati. Untul si uleiul se dau la microunde pana ce untul se topeste in intregime. Framantam un aluat in masina de paine, in robot sau cu mana, din lapte, apa, sare si faina pana se formeaza o masa supla si nelipicioasa. Impartim in trei bucati din care vom intinde trei foi cat putem de subtiri pe un plan foarte bine infarinat. Este imperativ ca faina sa fie suficienta atat pe foi cat si sub. Peste prima foaie asezam jumatate din cantitatea de ulei si unt topit. Asezam a doua foaie de aluat desupra si presaram branza sfaramata. Peste branza asezam spanacul scurs. Continuam prin a acoperi totul cu a treia foaie peste care vom varsa restul de ulei si unt topit. Impaturim foile in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Cu ajutorul sucitorului intindem din nou placinta cat tava in care am decis sa o coacem. Asezam in tava cu hartie de copt, taiam cu un cutit foarte ascutit in transe si lasam la crescut cam 1 ora. Ungem placinta cu oul batut cu putina apa si presaram seminte dupa gust (susan, mac, nigelle). Coacem la 180-190 grade C timp de 25-30 de minute. Servim calduta, pofta buna!Spanacul se spala si se trage intr-o tigaita cu o lingura de ulei si 2-3 linguri de apa sau supa de legume dupa plac. Sarati, piperati. Untul si uleiul se dau la microunde pana ce untul se topeste in intregime. Framantam un aluat in masina de paine, in robot sau cu mana, din lapte, apa, sare si faina pana se formeaza o masa supla si nelipicioasa. Impartim in trei bucati din care vom intinde trei foi cat putem de subtiri pe un plan foarte bine infarinat. Este imperativ ca faina sa fie suficienta atat pe foi cat si sub. Peste prima foaie asezam jumatate din cantitatea de ulei si unt topit. Asezam a doua foaie de aluat desupra si presaram branza sfaramata. Peste branza asezam spanacul scurs. Continuam prin a acoperi totul cu a treia foaie peste care vom varsa restul de ulei si unt topit. Impaturim foile in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Cu ajutorul sucitorului intindem din nou placinta cat tava in care am decis sa o coacem. Asezam in tava cu hartie de copt, taiam cu un cutit foarte ascutit in transe si lasam la crescut cam 1 ora. Ungem placinta cu oul batut cu putina apa si presaram seminte dupa gust (susan, mac, nigelle). Coacem la 180-190 grade C timp de 25-30 de minute. Servim calduta, pofta buna!
Etichete:
oua,
verdeata,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
branza,
telemea,
margarina,
retete vegetariene,
retete pentru copii