1)Condimenteaz carnea t iat fasiute cu sare si piper.

Pune la pr jit carnea in 1 dl ulei de m sline.

Adaug 1 ceapa si usturoiul tocat.

Ia pielita de pe rosii, toac si adaug peste carne, la fel cimbrul de camp si vinul.2)Las la fiert cca. 10 min. la foc mic.

Toarn smantana si las s se ingroase.3)Toac cealalt ceap si pr jeste in restul de ulei (3-4 linguri),adaug orezul si amestec .

Toarn apa si las la fiert.

Condimenteaz cu sare, piper si unt.

Poft bun !Sunt mai multe feluri de a prepara Strogonof, la fel si numele difer de la o tar la alta...

Este o mancare de origine rus si sunt mai multe istorii...

In sec. XIV, nobila familie Stroganoff se reunea in fiecare lun in castel cu vecinii pt. o mas special, o retet diferit .

Baronesa Nikolie Stroganoff servea o mancare f cut din :ceap, ciuperci, carne de porc si vit t iate fasiute, flambeat cu vodka si ingrosat cu pulp de rosii si smantan .

Dup revolutia din 1917, reteta a ajuns in Franta unde sa ad ugat si sos Bechamel.

Se pare c soldati rusi i-si p strau hrana (fasiute de carne in sare) ca s nu se strice, de aici si ideea ...

Este si versiunea c a aceast mancare a fost f cut mult mai tarziu...

Referinte:http://desciclo.pedia.ws/wiki/Strogonoffhttp://br.answers.yahoo.com/Am f cut de data asta in cantitate mic, f r ciuperci.

Portughezi folosesc mult pt. sos, un praf brun numit Demi glac ,doar carne si ciuperci...