Detalii Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)
Pentru sos, se face maioneza foarte tare (sa stea teapana de tot), se toaca marunt de tot celelalte componente, se pun peste maioneza, se amesteca, se adauga lichidele (moare si otet) se amesteca, se drege de sare si piper, se da la frigider, bine acoperit, ca sa se intrepatrunda aromele. Intre timp se portioneza somonul, asta daca aveti o singura bucata mai mare, se indeparteaza oasele si pielea daca este cazul, se spala. Intr-o tava termorezistenta, se aseaza una langa alta bucatile de peste, asta dupa ce tava a fost putin unsa cu unt, se sareaza, si sa pipereaza, se stropesc cu sucul de lamaie, se presara mararul (eu am folosit din cel uscat) si se da la cuptor pentru 15-20 de minute... daca vreti puteti sa stropiti pestele cu vin alb, este si mai bun (eu am sarit peste faza asta ca nu am avut vinul care imi trebuia). Intre timp am facut si niste cartofi taranesti, simpli, doar fierti pe trei sferturi, scursi si apoi tavaliti prin ulei, marar si usturoi...
Pentru sos, se face maioneza foarte tare (sa stea teapana de tot), se toaca marunt de tot celelalte componente, se pun peste maioneza, se amesteca, se adauga lichidele (moare si otet) se amesteca, se drege de sare si piper, se da la frigider, bine acoperit, ca sa se intrepatrunda aromele. Intre timp se portioneza somonul, asta daca aveti o singura bucata mai mare, se indeparteaza oasele si pielea daca este cazul, se spala. Intr-o tava termorezistenta, se aseaza una langa alta bucatile de peste, asta dupa ce tava a fost putin unsa cu unt, se sareaza, si sa pipereaza, se stropesc cu sucul de lamaie, se presara mararul (eu am folosit din cel uscat) si se da la cuptor pentru 15-20 de minute... daca vreti puteti sa stropiti pestele cu vin alb, este si mai bun (eu am sarit peste faza asta ca nu am avut vinul care imi trebuia). Intre timp am facut si niste cartofi taranesti, simpli, doar fierti pe trei sferturi, scursi si apoi tavaliti prin ulei, marar si usturoi...