Curatati ouale taiate in doua (vezi video), scoateti galbenusul pe care il puneti intr-un bol, dar mai pastrati doua-trei bucati pentru ras deasupra. Tocati marunt pieptul de pui si radeti cascavalul. Tocati castravetii foarte marunt si stoarceti-i de zeama si tocati cateva bucatele de gogosar.

Opariti faina intr-un ibric mic in care ati pus 3-4 linguri de ulei, lasati putin pe ochiul mic, apoi amestecati energic cu un tel cu 70 ml apa clocotita si putina sare. Lasati sa se racoreasca si rasturnati-o intr-un bol, adaugati mustarul, galbenusul crud, sare, piper, apoi amestecati cu telul incorporand uleiul. La urma adaugati smantana si zeama de lamaie.

Adaugati in bolul cu galbenusuri fierte 3 linguri din maioneza, castravetii acri, cubuletele de gogosar, pieptul de pui, cascavalul ras, morcovul fiert tocat foarte fin, baza pentru mancaruri, piper, putina verdeata si omogenizati compozitia.

Umpleti generos cu aceasta compozitie jumatatile de ou si asezati-le pe un platou. Puneti pe fiecare cate o lingurita din sosul de maioneza si decorati cu fasii de gogosar, verdeata, radeti deasupra, pe razatoarea mica, galbenus fiert. Puteti decora si cu felii subtiri de peperoni, castravete, rosii cherry, masline, etc. Pe acelasi platou puteti aseza si alte aperitive pe care le preparati cu umplutura si maioneza ramase. Pofta buna.

I-ar fi placut si motanului meu I-am dat si lui o portie si a mancat-o pe nerasuflate, ca doar era cu piept de pui si cascaval. Cum sa nu-i placa?