Avand in fata ochilor cele de mai sus ne apucam de cel mai neplacut lucru: coacem ardeii, saram si-i lasam la transpirat intr-un vas cu capac. Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte. Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram carameaua de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate. In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele. In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece. Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit. Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor. Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste) O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...

Avand in fata ochilor cele de mai sus ne apucam de cel mai neplacut lucru: coacem ardeii, saram si-i lasam la transpirat intr-un vas cu capac. Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte. Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram carameaua de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate. In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele. In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece. Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit. Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor. Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste) O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...