Saram si piperam copanele de pasare; le lasam deoparte sa se invete minte. Pregatim crutoanele in acest timp si le dam la rumenit. Taiem cubulete ciupercile si ardeiul rosu si le sotam in putin unt si ulei. Tocam frunzele de patrunjel. Ochim un bol care sa le cuprinda pe toate cele de mai sus si amestecam usurel; batem doua oua ca pt omleta, le incorporam, completam cu putina faina si zeama de pui ca sa lege toata compozitia si turnam totul pe folie de aluminiu sau intr-o bucata de tifon (va spun sincer ca mie mi-a iesit mai bine in tifon decat in folie) si-o rulam, o sigilam bine la capete. Sper sa aveti deja pe foc un vas cu apa sarata in clocot, daca nu, puneti-l acum ca deja stiti ce marime are ruloul, ca sa incapa in el si lasati-l la fiert 20 - 30 min. Acu ne intoarcem la copane, le glazuram cum ne place, le ungem bine cu ce ulei dorim si le punem in cuptorul preincalzit, intorcandu-le pe dos la jumatatea coacerii. Scoatem de-acum roloul, lasam sa se raceasca si-l despachetam. Este mult mai feliabil a doua zi, dupa ce sta o noapte in frigider, dar merge si la botucalului. . . Unde am mancat eu mancarea asta se serveau toate impreuna: jambonul, fripturile si ruloul. Voi faceti cum credeti de cuviinta si cum o cere momentul. Am scris reteta pt uz general, dar eu am facut-o acum, vara, la cuptorul CH (iarna o fac la cuptorul clasic) Spor la treaba in caz ca indrazniti si pofta buna daca ati indraznit!Saram si piperam copanele de pasare; le lasam deoparte sa se invete minte. Pregatim crutoanele in acest timp si le dam la rumenit. Taiem cubulete ciupercile si ardeiul rosu si le sotam in putin unt si ulei. Tocam frunzele de patrunjel. Ochim un bol care sa le cuprinda pe toate cele de mai sus si amestecam usurel; batem doua oua ca pt omleta, le incorporam, completam cu putina faina si zeama de pui ca sa lege toata compozitia si turnam totul pe folie de aluminiu sau intr-o bucata de tifon (va spun sincer ca mie mi-a iesit mai bine in tifon decat in folie) si-o rulam, o sigilam bine la capete. Sper sa aveti deja pe foc un vas cu apa sarata in clocot, daca nu, puneti-l acum ca deja stiti ce marime are ruloul, ca sa incapa in el si lasati-l la fiert 20 - 30 min. Acu ne intoarcem la copane, le glazuram cum ne place, le ungem bine cu ce ulei dorim si le punem in cuptorul preincalzit, intorcandu-le pe dos la jumatatea coacerii. Scoatem de-acum roloul, lasam sa se raceasca si-l despachetam. Este mult mai feliabil a doua zi, dupa ce sta o noapte in frigider, dar merge si la botucalului. . . Unde am mancat eu mancarea asta se serveau toate impreuna: jambonul, fripturile si ruloul. Voi faceti cum credeti de cuviinta si cum o cere momentul. Am scris reteta pt uz general, dar eu am facut-o acum, vara, la cuptorul CH (iarna o fac la cuptorul clasic) Spor la treaba in caz ca indrazniti si pofta buna daca ati indraznit!