Se curata merele de coaja si se taie in 4.

Se scot casutele cu samburii si se taie fiecare sfert in 2 sau 3 (depinde de diametrul tavii,eu am folosit o oala). se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte pana facem blatul. Blatul:se separa ouale,se face o maioneza din galbenusuri si 5 linguri ulei.

Se bat albusurile spuma apoi se incorporeaza cele 5 linguri zahar(lingura cu lingura),se bat pana stau batz. Se adauga praful de copt stins cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie+zaharul vanilat.

Se incorporeaza galbenusurile in albusuri,amestecand usor,de jos in sus.

Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga pe rand cele 6 linguri de faina si se amesteca de jos in sus. Merele se aseaza coronita in tava,se presara peste ele putina faina (eu am folosit strecuratoarea pt a evita excesul).

Se toarna pandispanul si se da la cuptorul incalzit in prealabil.

Timpul de coacere depinde de cuptor. Cat prajitura sta la cuptor,se face crema.

Praful din plic se amesteca cu 4 linguri zahar,esenta si laptele si se bate.

Cand e gata,se da la frigider. Glazura:1 ceasca de apa se amesteca cu 6 linguri de zahar si se pune pe foc pana se face un sirop putin ingrosat. Se adauga cele 4 lingurite cacao,se amesteca bine si se lasa la racit. Pt sirop se amesteca toate ingredientele si se da la frigider. Prajitura se rastoarna din forma si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou(merele sa ajunga deasupra),se insiropeaza.

Glazura racita se amesteca cu 2 linguri crema (se pastreaza 2 lingurite glazura pt ornat). Se aseaza pe prajitura crema rezultata din glazura+2 linguri crema.

Apoi se orneza cu restul de crema,dupa inspiratie. Cu cele doua lingurite de glazura pastrate se decoreaza tortul cu ace (cu ajutorul unei lingurite). Dupa inspiratie :)...

Se tine la frigider pana a doua zi.

Pofta buna!Se curata merele de coaja si se taie in 4.

Se scot casutele cu samburii si se taie fiecare sfert in 2 sau 3 (depinde de diametrul tavii,eu am folosit o oala). se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte pana facem blatul. Blatul:se separa ouale,se face o maioneza din galbenusuri si 5 linguri ulei.

Se bat albusurile spuma apoi se incorporeaza cele 5 linguri zahar(lingura cu lingura),se bat pana stau batz. Se adauga praful de copt stins cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie+zaharul vanilat.

Se incorporeaza galbenusurile in albusuri,amestecand usor,de jos in sus.

Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga pe rand cele 6 linguri de faina si se amesteca de jos in sus. Merele se aseaza coronita in tava,se presara peste ele putina faina (eu am folosit strecuratoarea pt a evita excesul).

Se toarna pandispanul si se da la cuptorul incalzit in prealabil.

Timpul de coacere depinde de cuptor. Cat prajitura sta la cuptor,se face crema.

Praful din plic se amesteca cu 4 linguri zahar,esenta si laptele si se bate.

Cand e gata,se da la frigider. Glazura:1 ceasca de apa se amesteca cu 6 linguri de zahar si se pune pe foc pana se face un sirop putin ingrosat. Se adauga cele 4 lingurite cacao,se amesteca bine si se lasa la racit. Pt sirop se amesteca toate ingredientele si se da la frigider. Prajitura se rastoarna din forma si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou(merele sa ajunga deasupra),se insiropeaza.

Glazura racita se amesteca cu 2 linguri crema (se pastreaza 2 lingurite glazura pt ornat). Se aseaza pe prajitura crema rezultata din glazura+2 linguri crema.

Apoi se orneza cu restul de crema,dupa inspiratie. Cu cele doua lingurite de glazura pastrate se decoreaza tortul cu ace (cu ajutorul unei lingurite). Dupa inspiratie :)...

Se tine la frigider pana a doua zi.

Pofta buna! E o reteta ..nu inventata,regandita :))...mie mi-a iesit f bine..sper sa o incercati si sa va placa...