Pe masura aparitiei lor fructele se pun in borcan acoperite de un start de zahar si apoi se toarna cateva paharele de alcool alimentar sau vodca peste ele. Fructele se spala, se aleg cele sanatoase, se curata de codite, cele de marime mica se lasa intregi, cele mari (caise, piersici) se feliaza si se scot samburii, se aseaza intr-un borcan mare (asta depinde de cantitatea pe care vreti sa o faceti, eu am folosit borcane de 4 litri. Stratul de fruct trebuie sa fie cam de 2 degete, se acopera cu zahar tos intr-un strat cam de 1.5 cm si apoi se toarna vodca sau spirt alimentar peste ele, doar cat sa fie acoperite fructele. Se continua procedeul asta pe masura aparitiei fructelor. Se incepe cu capsunile, pentru ca ele sant primele aparute, apoi se adauga zmeura, cirese, caise foarte coapte, piersici foarte coapte, coacaze, afine, visine, struguri... Peste fiecare strat de fruct adaugat se pune zahar sa le acoperiti si putin alcool alimentar sau vodca...bin timp zaharul se topeste, fructele isi imprumuta aromele si se imbata cu alcoolul... procesul e indelungat pentru ca trebuie asteptat fiecare sezon cu fructele lui, dar sincer, merita efortul... Eu am preparat bautura asta acuma 3 ani si am cam uitat de ea pe raft in camara (in general fiind tarie, o folosim doar in perioada rece a anului)... azi, incercand sa fac putin mai mult loc pe rafturi am dat de borcanele de bolle si visinata... am deschis borcanele si am gustat... o nebunie de gusturi, arome, fructele alea imbibate in alcool, licoarea dulce si tare, exact atat cat trebuie sa te inveseleasca putin. Bautura se serveste in pahare inalte de vin, cu picior, se pun cateva fructe, apoi putina licoare deasupra... fructele se consuma cu lingurita, licoarea se bea... langa saratele sau alune, la o sueta unde femeile sant in majoritate, este bautura ideala, feminina.

Pe masura aparitiei lor fructele se pun in borcan acoperite de un start de zahar si apoi se toarna cateva paharele de alcool alimentar sau vodca peste ele. Fructele se spala, se aleg cele sanatoase, se curata de codite, cele de marime mica se lasa intregi, cele mari (caise, piersici) se feliaza si se scot samburii, se aseaza intr-un borcan mare (asta depinde de cantitatea pe care vreti sa o faceti, eu am folosit borcane de 4 litri. Stratul de fruct trebuie sa fie cam de 2 degete, se acopera cu zahar tos intr-un strat cam de 1.5 cm si apoi se toarna vodca sau spirt alimentar peste ele, doar cat sa fie acoperite fructele. Se continua procedeul asta pe masura aparitiei fructelor. Se incepe cu capsunile, pentru ca ele sant primele aparute, apoi se adauga zmeura, cirese, caise foarte coapte, piersici foarte coapte, coacaze, afine, visine, struguri... Peste fiecare strat de fruct adaugat se pune zahar sa le acoperiti si putin alcool alimentar sau vodca...bin timp zaharul se topeste, fructele isi imprumuta aromele si se imbata cu alcoolul... procesul e indelungat pentru ca trebuie asteptat fiecare sezon cu fructele lui, dar sincer, merita efortul... Eu am preparat bautura asta acuma 3 ani si am cam uitat de ea pe raft in camara (in general fiind tarie, o folosim doar in perioada rece a anului)... azi, incercand sa fac putin mai mult loc pe rafturi am dat de borcanele de bolle si visinata... am deschis borcanele si am gustat... o nebunie de gusturi, arome, fructele alea imbibate in alcool, licoarea dulce si tare, exact atat cat trebuie sa te inveseleasca putin. Bautura se serveste in pahare inalte de vin, cu picior, se pun cateva fructe, apoi putina licoare deasupra... fructele se consuma cu lingurita, licoarea se bea... langa saratele sau alune, la o sueta unde femeile sant in majoritate, este bautura ideala, feminina.