GALUSTE DE CARTOFI (cu alte cuvinte. . . ) Curatim cartofii, ii dam pe razatoare, ii stoarcem si amestecam razatura asta cu sare, piper, nucsoara, 2 galbenusuri si faina pana devine o coca ce se poate manevra cu usurinta - nici prea tare nici prea moale. Formam galuscute de marimea unei nuci mari, cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa care fierbe si palmele umede. Fierbem timp de 10-15 minute, pana se ridica la suprafata. Prajim ceapa si bacon, (feriti-va privirea de wok-ul meu - e stravechi si poarta urmele tuturor razboaielor petrecute in el...), scoatem galustile si le blagoslovim cu miroaznele si grasimea din tigaie, radem parmezan, pecorino sau cascaval si punem la cuptor pana sunt rumeme. Un sfat pretios care nu se poate fotografia: inainte de-a pune la fiert toate galuscutele, incercati doar una - daca se tine adica nu se destrama in caderea la fund sunteti bine; daca da semne de dezintegrare, mai trebuie sa adaugati faina in compozitia galustilor inainte de-a purcede mai departe. Serviti-le neaparat fierbinti, ca atare sau ca si garnitura.

GALUSTE DE CARTOFI (cu alte cuvinte. . . ) Curatim cartofii, ii dam pe razatoare, ii stoarcem si amestecam razatura asta cu sare, piper, nucsoara, 2 galbenusuri si faina pana devine o coca ce se poate manevra cu usurinta - nici prea tare nici prea moale. Formam galuscute de marimea unei nuci mari, cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa care fierbe si palmele umede. Fierbem timp de 10-15 minute, pana se ridica la suprafata. Prajim ceapa si bacon, (feriti-va privirea de wok-ul meu - e stravechi si poarta urmele tuturor razboaielor petrecute in el...), scoatem galustile si le blagoslovim cu miroaznele si grasimea din tigaie, radem parmezan, pecorino sau cascaval si punem la cuptor pana sunt rumeme. Un sfat pretios care nu se poate fotografia: inainte de-a pune la fiert toate galuscutele, incercati doar una - daca se tine adica nu se destrama in caderea la fund sunteti bine; daca da semne de dezintegrare, mai trebuie sa adaugati faina in compozitia galustilor inainte de-a purcede mai departe. Serviti-le neaparat fierbinti, ca atare sau ca si garnitura.