In functie de forma pe care o folositi ies 9 english muffins marime normala sau 15 marime mai mica. Se cerne faina si sarea impreuna, se pune intr-un vas si se face o gropita la mijloc. Se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si drojdia, se omogenizeaza bine, se adauga restul de lapte si untul topit sau uleiul. Se toarna deaspura fainii si se framanta 5-6 minute, pana se obtine un aluat elastic si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit. Dupa ce si-a dublat volumul, se framanta din nou, se intinde o foaie de 1 cm grosime si cu o forma rotunda de taiat biscuiti se decupeaza rotocoale. Se aseaza pe o tava fainata, se presara faina de orez sau semolina deaspura, se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 20-30 de minute... Se incalzeste plita electrica sau o tigaie de teflon mai mare, se unge cu foarte putin ulei si se coc muffins-urile cate 7 minute pe fiecare parte. Temperatura nu trebuie sa fie mare nici mica, sa fie moderata. Dupa coacere se transfera pe un gratar si se lasa la racit. Se folosesc la micul dejun pentru oua Benedict, sau prajite, unse cu unt si gem, sau sandwich cu sunca, branza, fructe etc... variante nenumarate... Eu va dau doar 2 din ele.

In functie de forma pe care o folositi ies 9 english muffins marime normala sau 15 marime mai mica. Se cerne faina si sarea impreuna, se pune intr-un vas si se face o gropita la mijloc. Se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si drojdia, se omogenizeaza bine, se adauga restul de lapte si untul topit sau uleiul. Se toarna deaspura fainii si se framanta 5-6 minute, pana se obtine un aluat elastic si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit. Dupa ce si-a dublat volumul, se framanta din nou, se intinde o foaie de 1 cm grosime si cu o forma rotunda de taiat biscuiti se decupeaza rotocoale. Se aseaza pe o tava fainata, se presara faina de orez sau semolina deaspura, se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 20-30 de minute... Se incalzeste plita electrica sau o tigaie de teflon mai mare, se unge cu foarte putin ulei si se coc muffins-urile cate 7 minute pe fiecare parte. Temperatura nu trebuie sa fie mare nici mica, sa fie moderata. Dupa coacere se transfera pe un gratar si se lasa la racit. Se folosesc la micul dejun pentru oua Benedict, sau prajite, unse cu unt si gem, sau sandwich cu sunca, branza, fructe etc... variante nenumarate... Eu va dau doar 2 din ele.