Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu 3-4 cm mai mult decat nivelul carnii;- tot acum punem si o lingurita de sare, care contribuie la formarea spumei altfel va iesi zeama albicioasa;- nu punem acum vasul pe foc, ci il lasam deoparte inca vreo 20 de minute; ideea este ca gelatina sa iasa din carne treptat si in cantitate cat mai mare.-se pune la fiert:- tot secretul este sa fiarba nu la foc mic, ci la foc foarte mic;- vom indeparta usor spuma cu spumiera;- punem cateva boabe de piper si o caciulie de usturoi cand da primul clocot;- lasam sa fiarba vreo 3 ore, acoperita cu capac, dar asezat pe o parte a cratitei;- piftia este fiarta cand carnea se desprinde usor de pe oase iar supa a scazut;- cand luam un strop de zeama intre degete, aceasta va fi lipicioasa;- vom sti sigur cand e gata facand proba - altfel nu se poate - punand un pic de zeama intr-o farfurie pe care o dam la rece; daca nu e ferma, vom mai fierbe; -strecuram zeama prin strecuratoare;- adaugam restul de usturoi, piper si sare, dupa gust;- pregatim formele adica boluri,farfuri adanci,casterole fiecare dupa preferinta :)unde punem carnea peste care turnam apa strecurata de pe carne;- se dau formele la rece apoi se poate servi.

Pofta Buna!!!