Intindeti putin cu sucitorul foaia de aluat dezghetata. Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le). Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima. Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos! Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus. Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie. Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.

Intindeti putin cu sucitorul foaia de aluat dezghetata. Puneti in centrul ei, pe lungimea foii, un strat de ricotta frecata cu cele 2 oua, apoi un strat uniform de afine sau fructe de padure (daca sunt congelate dezghetati-le si scurgeti-le). Presarati zahar amestecat cu zahar vanilat, dupa gust si inveliti umplutura cu marginile de aluat libere, astfel: inchideti capetele aducand aluatul peste umplutura si ungeti cu ou; pliati marginea din dreapta, ungeti-o cu ou, apoi pe cea din stanga, pe care o suprapuneti peste prima. Nu rulati si nu presati aluatul ci doar inveliti umplutura! In felul acesta foitajul va creste foarte frumos! Ungeti cu ou strudelul si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu suprapunerea in sus. Dati la cuptorul incins pentru circa 40 min, la foc mediu sau pana ce aluatul creste frumos, este copt si capata o culoare aurie. Lasati la racit, apoi pudrati din belsug cu zahar praf vanilat.