Uite ce-am inventat: am transat pieptul de pui in doua (de data asta am scos nu doar carena ci si pielea) si din doi piepti am obtinut 4 bucati (am indepartat si cei 4 muschi scurti pe care-i voi folosi la alta reteta). I-am scufundat/ imbracat intr-o combinatie de: sare, zahar, rozmarin, ienibahar si piper. Fara a mai tine cont care pe care strat il pun primul pe carne; pur si simplu am combinat cele condimente de mai sus intr-o cutie cu capac etans, am ingropat bucatile de piept de pui si-am pus la frigider 24 de ore. Le-am exhumat a doua zi, le-am spalat sub jet de apa rece si lasat un pic la desarat (poate o ora-doua, schimband din cand in cand apa) si alte doua ore in vin alb sec ori demisec. Apoi am procedat in felul urmator: fiecare jumatate de piept din cei 4 marinati, i-am injumatatit inca odata - pe lung de data asta, fara a-i despica de tot, lasam mijlocul ca un cotor de carte - si i-am batut cu ciocanul de carne, intre doua folii de plastic alimentar, pana ce devin de doua ori mai mari si subtirele de cam 1/2 cm. De-acum se pot rula (cu ceva in mijloc - ceva nesarat, pieptii fiind deja sarati suficient prin marinare) Asternem o folie alimentara noua (nu cele in care am batut carnea) asternem pieptul de pui latit-lungit, la un capat punem cele ingrediente pe care le vrem in centrul pastramei si rulam asa cum se ruleaza sushi (cu ajutorul foliei pe care o scoatem din infasurare pe masura ce inaintam cu rulatul) Cand terminam cu rularea asta, incepem a sigila capetele: rasucim capetele foliei avand grija sa comprimam in acest timp salamiorul, de la capete inspre mijloc (nu strangem capetele etans deocamdata - lasam un pic de aer sa iasa afara in timp ce strangem rulada inspre mijloc) Cand vedem ca arata ca un salam - compact si injumatatit ca marime - inchidem fest, etans, prin rasucirea ambelor capete ale foliei. Dupa asta, etichetam si punem la refrigerator pana la nevoia de-al servi rapidescu... Fetelor, l-am si gustat impreuna la prietena de a carei internet ma folosesc (cu dobanda - dupa cum vedeti... ) si traim!!! No salmonela, good loocking and great taste! Puteti pune in sarea si zaharul din cutie, condimentele pe care le doriti, care va plac si care se potrivesc cu carnea de pui (conform latitudinii si longitudinii gusturilor voastre)Uite ce-am inventat: am transat pieptul de pui in doua (de data asta am scos nu doar carena ci si pielea) si din doi piepti am obtinut 4 bucati (am indepartat si cei 4 muschi scurti pe care-i voi folosi la alta reteta). I-am scufundat/ imbracat intr-o combinatie de: sare, zahar, rozmarin, ienibahar si piper. Fara a mai tine cont care pe care strat il pun primul pe carne; pur si simplu am combinat cele condimente de mai sus intr-o cutie cu capac etans, am ingropat bucatile de piept de pui si-am pus la frigider 24 de ore. Le-am exhumat a doua zi, le-am spalat sub jet de apa rece si lasat un pic la desarat (poate o ora-doua, schimband din cand in cand apa) si alte doua ore in vin alb sec ori demisec. Apoi am procedat in felul urmator: fiecare jumatate de piept din cei 4 marinati, i-am injumatatit inca odata - pe lung de data asta, fara a-i despica de tot, lasam mijlocul ca un cotor de carte - si i-am batut cu ciocanul de carne, intre doua folii de plastic alimentar, pana ce devin de doua ori mai mari si subtirele de cam 1/2 cm. De-acum se pot rula (cu ceva in mijloc - ceva nesarat, pieptii fiind deja sarati suficient prin marinare) Asternem o folie alimentara noua (nu cele in care am batut carnea) asternem pieptul de pui latit-lungit, la un capat punem cele ingrediente pe care le vrem in centrul pastramei si rulam asa cum se ruleaza sushi (cu ajutorul foliei pe care o scoatem din infasurare pe masura ce inaintam cu rulatul) Cand terminam cu rularea asta, incepem a sigila capetele: rasucim capetele foliei avand grija sa comprimam in acest timp salamiorul, de la capete inspre mijloc (nu strangem capetele etans deocamdata - lasam un pic de aer sa iasa afara in timp ce strangem rulada inspre mijloc) Cand vedem ca arata ca un salam - compact si injumatatit ca marime - inchidem fest, etans, prin rasucirea ambelor capete ale foliei. Dupa asta, etichetam si punem la refrigerator pana la nevoia de-al servi rapidescu... Fetelor, l-am si gustat impreuna la prietena de a carei internet ma folosesc (cu dobanda - dupa cum vedeti... ) si traim!!! No salmonela, good loocking and great taste! Puteti pune in sarea si zaharul din cutie, condimentele pe care le doriti, care va plac si care se potrivesc cu carnea de pui (conform latitudinii si longitudinii gusturilor voastre)