Puneti macaroanele la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, putin ulei si foaia de dafin. Tineti-le pe foc potrivit, fierbandu-le al dente, apoi lasati-le la scurs, racit, indepartand foaia de dafin. Separat, caliti in putin ulei incins, ceapa si ardeiul tocate marunt, pentru cateva minute. Adaugati carnea, caliti in continuare aproximativ 10 min, amestecand continuu, apoi lasati sa se raceasca. Inglobati oul, pasta de tomate si condimentati dupa gust cu sare si piper. Ungeti cu ulei o tava de cozonac (o forma termorezistenta) sau imbracati-o cu folie de aluminiu. Tapetati fundul si peretii tavii cu felii de costita sau bacon, asezate una langa alta, usor suprapuse. Turnati 1/2 din compozitia cu carne, asezati macaroanele puse soldatei pe lungimea tavii, iar deasupra restul de carne. Acoperiti cu feliile de costita sau bacon ramase folosind acelasi procedeu. Dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30-45 min sau pana ce capata deasupra o crusta apetisanta, numai buna de rontait. Serviti-o portionata, calduta si neaparat acompaniata cu un pahar de vin rosu.

Puneti macaroanele la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, putin ulei si foaia de dafin. Tineti-le pe foc potrivit, fierbandu-le al dente, apoi lasati-le la scurs, racit, indepartand foaia de dafin. Separat, caliti in putin ulei incins, ceapa si ardeiul tocate marunt, pentru cateva minute. Adaugati carnea, caliti in continuare aproximativ 10 min, amestecand continuu, apoi lasati sa se raceasca. Inglobati oul, pasta de tomate si condimentati dupa gust cu sare si piper. Ungeti cu ulei o tava de cozonac (o forma termorezistenta) sau imbracati-o cu folie de aluminiu. Tapetati fundul si peretii tavii cu felii de costita sau bacon, asezate una langa alta, usor suprapuse. Turnati 1/2 din compozitia cu carne, asezati macaroanele puse soldatei pe lungimea tavii, iar deasupra restul de carne. Acoperiti cu feliile de costita sau bacon ramase folosind acelasi procedeu. Dati tava la cuptor, la foc potrivit pentru 30-45 min sau pana ce capata deasupra o crusta apetisanta, numai buna de rontait. Serviti-o portionata, calduta si neaparat acompaniata cu un pahar de vin rosu.