Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine. Se toarna intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi. Crema 1 Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena. Se da la rece pentru cateva ore (5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului. Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom. Crema 2 Procedam la fel ca la crema 1... numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie. Sirop Mierea amestecata cu apa se fierbe. Adaugam nessul dupa care dam la rece. Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey. Glazura Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida. Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul. Asamblare Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra. Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam de asemenea, dupa care intindem crema de ciocolata alba. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore. Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom. Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine. Se toarna intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi. Crema 1 Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena. Se da la rece pentru cateva ore (5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului. Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom. Crema 2 Procedam la fel ca la crema 1... numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie. Sirop Mierea amestecata cu apa se fierbe. Adaugam nessul dupa care dam la rece. Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey. Glazura Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida. Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul. Asamblare Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra. Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam de asemenea, dupa care intindem crema de ciocolata alba. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata. Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore. Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.