Ingredientele pentru foi se amesteca toate: praful de copt se dizolva in zeama de lamaie si se adauga la faina, unt 82% grasime (din cauza grasimii untului am adaugat inca 100-150 gr de faina), iaurtul de 9% grasime (am considerat ca untul este destul de gras si nu mai trebuia smantana), zaharul, zaharul vanilinat, oul. Se framanta si se obtine o coca pufoasa care se lasa in repaos pana pregatim umplutura. Umplutura: Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu. Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia. Se pudreaza cu zahar si se serveste. Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar. Placinta aceasta este foarte pufoasa.

Ingredientele pentru foi se amesteca toate: praful de copt se dizolva in zeama de lamaie si se adauga la faina, unt 82% grasime (din cauza grasimii untului am adaugat inca 100-150 gr de faina), iaurtul de 9% grasime (am considerat ca untul este destul de gras si nu mai trebuia smantana), zaharul, zaharul vanilinat, oul. Se framanta si se obtine o coca pufoasa care se lasa in repaos pana pregatim umplutura. Umplutura: Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu. Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia. Se pudreaza cu zahar si se serveste. Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar. Placinta aceasta este foarte pufoasa.