Taie partea cu grasime a pieptului de rata in patratele.

Opareste 2 minute piersicile in apa clocotita, apoi lasa apa rece sa curga peste ele. Scoate pielita, taie in sferturi.

Incalzeste 20 g de unt in tigaie si pune pieptul de rata cu partea cu pielea in jos.

Lasa 5 minute la foc mare. Scurge grasimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sarezi si piperezi.

Scoate pieptul din tigaie, taie in felii.

Pune 20 g de unt in tigaie, adauga bucatile de piersici si le lasi 5 minute, intorcandu-le pe ambele parti.

Scoate-le pe platoul de servire langa carne.

Pune vin peste restul din tigaie si redu sosul.

Adauga apoi putina smantana, ia de pe foc si pune restul de unt.

Serveste foarte cald.

O mancare fina pentru ocazii deosebite.

NOTA:Grasimea de pe restul ratei o topesti si o folosesti la gatit sau o mananci pe paine prajita!Cu oasele am facut o supa cu galuste, iar cu pulpele:rata pe varza.