Detalii Gnocchi
Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min. Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata. Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm. Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi. Fierbeti-i in apa multa clocotinda, cu sare si ulei, amestecand in oala, mai ales cand i-ati adaugat. Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline. Pastrati-i calzi, fierbinti chiar, pana in momentul servirii. Merg foarte bine cu o mancare cu sos.
Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min. Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata. Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm. Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi. Fierbeti-i in apa multa clocotinda, cu sare si ulei, amestecand in oala, mai ales cand i-ati adaugat. Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline. Pastrati-i calzi, fierbinti chiar, pana in momentul servirii. Merg foarte bine cu o mancare cu sos.