Detalii Bame
Ingrediente:
-600 gr bame curatate,
-2 cepe mari taiate felii,
-1 usturoi,
-3 rosii mari coapte ,
date prin razatoare,
-2 rosii mari taiate felii ,
-1 mana de patrunjel tocat,
-1 ceasca cu otet,
-1 ceasca ulei si inca una cu apa,
-2 lingurite sare,
1/2 lingurita piper
Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente. Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min), adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.
Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente. Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min), adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.
Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
Se servesc caldute .