Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente. Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min), adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.

Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente. Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min), adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.

Lasam sa fiarba,la foc mic, cam 5 minute. Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa. Fierbem,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.

Se servesc caldute .