Sarmalute de trei feluri Trec direct la subiect - cand ajung la plagiat, trec direct la pedepsirea prin link ... Am facut anul acesta o experienta miciurinistica: facand multi ani sarmalutele lui Pastorel Teodoreanu si de asemenea sarmalutele bucovinesti, mi-a venit mie asa pe chelie sa le imbin dar sa mai adaug ceva si de la mine. Am facut trei feluri de sarmalute: cu carne de porc, de pui si vita (de la Pastorel citire, fara orez!) Dupa ce le-am gatat de infasurat si aranjat in fata mea, pe caprarii, am luat cate una din fiecare si le-am invelit intr-o foaie mare de varza, cu fasioare de sunca intre ele, le-am giugiulit si pus la fiert in 1/2 zeama de varza (roz din pricina sfeclei pe care o pun printre capatanile de varza) si 1/2 vin rosu (Pastorel zice numai vin ... ehe, vremuri neica ...) Am acoperit cu alta frunza mare de varza, pus capac si lasat la fiert, foc mic-mic, pana scade zemsoara la nivelul cuiburilor cu sarmale. Deschid, vad ca frunzele cuibusoarelor de nebunii sunt transparente, moi, stiu ca sunt gata! La sfarsit ma dau la plagiat si adaug struguri murati si oua murate (nu de alta dar sarmaluta cea cu carne de pui simte nevoia unei rude apropiate iar cea cu carne de vita ar fi invidioasa fara un bob de ceva dulce, vazand ca alalalte doua au companion). Le voi servi cu o strachina de orez, stricand definitiv traditia mamaligutei (pe ea o vom repune in drepturi la sarmalele traditionale din cuptor). Struguri murati. Oua murate ... tot Liliana ... cautati voi ca mie nu-mi da!Sarmalute de trei feluri Trec direct la subiect - cand ajung la plagiat, trec direct la pedepsirea prin link ... Am facut anul acesta o experienta miciurinistica: facand multi ani sarmalutele lui Pastorel Teodoreanu si de asemenea sarmalutele bucovinesti, mi-a venit mie asa pe chelie sa le imbin dar sa mai adaug ceva si de la mine. Am facut trei feluri de sarmalute: cu carne de porc, de pui si vita (de la Pastorel citire, fara orez!) Dupa ce le-am gatat de infasurat si aranjat in fata mea, pe caprarii, am luat cate una din fiecare si le-am invelit intr-o foaie mare de varza, cu fasioare de sunca intre ele, le-am giugiulit si pus la fiert in 1/2 zeama de varza (roz din pricina sfeclei pe care o pun printre capatanile de varza) si 1/2 vin rosu (Pastorel zice numai vin ... ehe, vremuri neica ...) Am acoperit cu alta frunza mare de varza, pus capac si lasat la fiert, foc mic-mic, pana scade zemsoara la nivelul cuiburilor cu sarmale. Deschid, vad ca frunzele cuibusoarelor de nebunii sunt transparente, moi, stiu ca sunt gata! La sfarsit ma dau la plagiat si adaug struguri murati si oua murate (nu de alta dar sarmaluta cea cu carne de pui simte nevoia unei rude apropiate iar cea cu carne de vita ar fi invidioasa fara un bob de ceva dulce, vazand ca alalalte doua au companion). Le voi servi cu o strachina de orez, stricand definitiv traditia mamaligutei (pe ea o vom repune in drepturi la sarmalele traditionale din cuptor). Struguri murati. Oua murate ... tot Liliana ... cautati voi ca mie nu-mi da!