Faina se amesteca bine cu sarea.

In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.

Se lasa sa creasca intr-un loc caldut 10 min.

Se face o gropita in faina si se adauga untul topit si drojdia dizolvata.

Se amesteca usor cu mana pana incepe sa se formeze o coca,dupa care se framanta bine pana devine elastica.

Se topeste o lingura cu unt,se adauga la coca si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot untul si devine pufoasa.

Se acopera cu film transparent sau cu un prosop si se lasa la dospit cca 1 1/2h.

Dupa acest timp,se rupe in doua si se preseaza usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer.

Pentru o crestere mai rapida si o coacere mai buna am gasit o noua metoda....

Se incalzeste cuptorul la minim(40 -50 C)Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare,sau oricare alta forma.

Se formeaza painicile,se fac cate 2,3 crestaturi pe fiecare,se pun in tavi si se dau la cuptor cca 15 min.

Dupa acest timp,se ridica temperatura la 170 C,primele 10min.

Se coboara la 160 C timp de 45min,cu aer doar de jos.

Cum painicile cresc destul de mult,se coboara tava la primul nivel de jos al cuporului,se urca temperatura la 170 C si se mai coace 15 min.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Rezultatul....o painica cu coaja crocanta si miez pufos...asa ca merita asteptarea.

Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!