Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min. Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata. Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm. Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi. Fierbeti-i in apa multa care clocoteste, la foc potrivit, adaugand in apa, sare, ulei, amestecand ocazional. Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline. Intre timp, rumeniti putin pesmetul in unt sau ulei incins, amestecati-l cu zahar si gnocchi. Daca doriti mai dulce puteti presara pe deasupra, zahar. Sau puteti sa presarati pesmet si zahar, dupa gust, peste gnocchi fierbinti Serviti cat este cald.

Framantati un aluat neted si nelipicios din branza de vaci scursa, sare, ou, gris si faina. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 30 min. Rupeti bucati din aluat si modelati suluri cu diametrul de aproximativ 1, 5 cm, pe masa de lucru infainata. Taiati fiecare sul in felii groase de circa 1 cm. Treceti fiecare bucatica de aluat peste dintii unei furculite intoarse invers pentru a se imprima pe aluat modelul caracteristic de gnocchi. Fierbeti-i in apa multa care clocoteste, la foc potrivit, adaugand in apa, sare, ulei, amestecand ocazional. Scurgeti-i de apa cand s-au ridicat la suprafata (semn ca sunt fierti) si stropiti-i imediat cu unt topit sau ulei de masline. Intre timp, rumeniti putin pesmetul in unt sau ulei incins, amestecati-l cu zahar si gnocchi. Daca doriti mai dulce puteti presara pe deasupra, zahar. Sau puteti sa presarati pesmet si zahar, dupa gust, peste gnocchi fierbinti Serviti cat este cald.