Detalii Tort Aperitiv
Ingrediente:
paine feliata (una alba,
una graham) ,
100 gr,
masline negre,
200 gr,
cascaval ras,
2 cutii branza tip Philadelphia,
200 gr,
branza topita cu smantana,
200 gr spanac (scazut si bine pasat) ,
4 oua (fierte) ,
maioneza (2 galbenusuri+2 lingurite mustar+un cartof mic fiert si pasat si 150 ml ulei) ,
sare,
piper macinat - dupa gust,
un pachet unt
Crema nr. 1 Amestecam o cutie branza cu 100 gr branza topita, cascavalul ras si maslinele tocate marunt. Potriviti de sare. Crema nr. 2 Curatati ouale de coaja si dati-le prin razatoare cu ochiuri mari. Amestecati cu maioneza si potriviti de sare si piper. Crema nr. 3 Amestecati o cutie branza cu 100 gr. branza topita si cu piure-ul de spanac. Potriviti de sare si piper. Taiati coaja feliilor de paine si apoi taiati fiecare felie in alte trei parti aprox. Egale. Imbracati o forma rotunda cu folie alimentara si puneti felii de paine pe peretii acesteia (alternati feliile albe cu cele graham). Puneti un rand de paine si pe fundul formei. Turnati crema nr. 1 si nivelati. Acoperiti cu un strat de paine feliata si turnati crema nr. 2. Acoperiti-o si pe aceasta cu un strat de paine si puneti crema nr. 3, pe care o acoperiti cu felii de paine. Infasurati totul in folia alimentara si dati la rece peste noapte.
Crema nr. 1 Amestecam o cutie branza cu 100 gr branza topita, cascavalul ras si maslinele tocate marunt. Potriviti de sare. Crema nr. 2 Curatati ouale de coaja si dati-le prin razatoare cu ochiuri mari. Amestecati cu maioneza si potriviti de sare si piper. Crema nr. 3 Amestecati o cutie branza cu 100 gr. branza topita si cu piure-ul de spanac. Potriviti de sare si piper. Taiati coaja feliilor de paine si apoi taiati fiecare felie in alte trei parti aprox. Egale. Imbracati o forma rotunda cu folie alimentara si puneti felii de paine pe peretii acesteia (alternati feliile albe cu cele graham). Puneti un rand de paine si pe fundul formei. Turnati crema nr. 1 si nivelati. Acoperiti cu un strat de paine feliata si turnati crema nr. 2. Acoperiti-o si pe aceasta cu un strat de paine si puneti crema nr. 3, pe care o acoperiti cu felii de paine. Infasurati totul in folia alimentara si dati la rece peste noapte. A doua zi, rasturnati pe o farfurie rotunda, indepartati folia alimentara si decorati cu unt amestecat cu piure de spanac. Pofta buna!
Etichete:
oua,
verdeata,
cascaval,
cartofi,
unt,
ulei,
smantana,
branza,
masline,
retete vegetariene,
tort