Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei. Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte. Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza, unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea vezi fotto :)Si asa se procedeaza sl la cealatta margine.

La al doilea strudel am tait marginile mai inclinate, vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat. Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie ditr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto. Iar la strudelul doi, tot asa se procedeaza, dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti, rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit, pana ce devine auriu deasupra.

Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.