Puneti la dezghetat foile de placinta. Faceti siropul: fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte. Puneti la fiert orezul cu 1 1/2 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita). Adaugati nuca de cocos si laptele cald in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat. Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu. Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional. Lasati la racit. Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, suprapuneti inca o foaie si o ungeti si pe aceasta. Taiati in 4 bucati dreptunghiulare. Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura. Rulati dinspre partea cu orez si repetati pana se epuizeaza foile de placinta. Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si pensulati rulourile pe deasupra cu unt topit. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite. Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte (sau ungeti-le cu sirop, de mai multe ori cu ajutorul unei pensule), presarati cu nuca de cocos si lasati la racit. Pofta buna!Puneti la dezghetat foile de placinta. Faceti siropul: fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte. Puneti la fiert orezul cu 1 1/2 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita). Adaugati nuca de cocos si laptele cald in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat. Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu. Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional. Lasati la racit. Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, suprapuneti inca o foaie si o ungeti si pe aceasta. Taiati in 4 bucati dreptunghiulare. Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura. Rulati dinspre partea cu orez si repetati pana se epuizeaza foile de placinta. Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si pensulati rulourile pe deasupra cu unt topit. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite. Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte (sau ungeti-le cu sirop, de mai multe ori cu ajutorul unei pensule), presarati cu nuca de cocos si lasati la racit. Pofta buna!