Pestele se spala bine, se indeparteaza pielea, se portioneaza in marimi egale (pe cat posibil) Untul se topeste, apoi se amesteca cu sucul de lamaie. Pesmetul se amesteca cu coaja rasa de lamaie, sare, piper si patrunjelul uscat si bine maruntit. In timpul asta aveti cartofi pusi la fiert (ii taiati dupa preferinta) sau orez/cus-cus/quinoa/legume sau orice alta garnitura doriti. Fileurile de peste se dau prin untul topit si amestecat cu lamaie, se acopera bine ambele parti, apoi se tavaleste prin pesmetul condimentat. Se aseaza pe un gratar si se pune peste sau intr-o tava care se poate folosi in cuptor apoi se presara putina boia deasupra. Se preancalzeste cuptorul la temperatura medie. In timp ce se incalzeste cuptorul, se scurg cartofii de apa in care au fiert timp de 10 minute, se aranjeaza intr-un singur rand intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc si ei cu ulei, se pun in cuptor langa tava cu peste. Se coc in acelasi timp (ambele) . Timpul de coacere este de aprox 20 de minute. Ca sa nu stam degeaba, in timpul asta facem o maioneza foarte bine batuta (teapana sa fie) amestecam cu hrean, usturoi si marar si dam la frigider. Pe o farfurie se pun cateva bucatele de cartofi, 2 bucati de peste si se pune sosul de maioneza deasupra .... Se orneaza cu patrunjel proaspat si felie de lamaie Observatie: pestele trebuie pus pe un gratar neaparat, altfel ramane pesmetul nefacut dedesubt din cauza umezelii din unt si lamaie (se inmoaie, nu devine crocant, are un aspect de paine inmuiata in apa) Reteta originala este cu faina in loc de pesmet, eu am incercat ambele variante .... asta a devenit favorita noastraPestele se spala bine, se indeparteaza pielea, se portioneaza in marimi egale (pe cat posibil) Untul se topeste, apoi se amesteca cu sucul de lamaie. Pesmetul se amesteca cu coaja rasa de lamaie, sare, piper si patrunjelul uscat si bine maruntit. In timpul asta aveti cartofi pusi la fiert (ii taiati dupa preferinta) sau orez/cus-cus/quinoa/legume sau orice alta garnitura doriti. Fileurile de peste se dau prin untul topit si amestecat cu lamaie, se acopera bine ambele parti, apoi se tavaleste prin pesmetul condimentat. Se aseaza pe un gratar si se pune peste sau intr-o tava care se poate folosi in cuptor apoi se presara putina boia deasupra. Se preancalzeste cuptorul la temperatura medie. In timp ce se incalzeste cuptorul, se scurg cartofii de apa in care au fiert timp de 10 minute, se aranjeaza intr-un singur rand intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc si ei cu ulei, se pun in cuptor langa tava cu peste. Se coc in acelasi timp (ambele) . Timpul de coacere este de aprox 20 de minute. Ca sa nu stam degeaba, in timpul asta facem o maioneza foarte bine batuta (teapana sa fie) amestecam cu hrean, usturoi si marar si dam la frigider. Pe o farfurie se pun cateva bucatele de cartofi, 2 bucati de peste si se pune sosul de maioneza deasupra .... Se orneaza cu patrunjel proaspat si felie de lamaie Observatie: pestele trebuie pus pe un gratar neaparat, altfel ramane pesmetul nefacut dedesubt din cauza umezelii din unt si lamaie (se inmoaie, nu devine crocant, are un aspect de paine inmuiata in apa) Reteta originala este cu faina in loc de pesmet, eu am incercat ambele variante .... asta a devenit favorita noastra