Umplutura: Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama. Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping. Aluat: Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care nu se mai lipeste de mana, adaugand la nevoie apa sau faina. Lasati pe planseta, acoperit cu un servet, la odihna, aproximativ 30 min. Intindeti din 1/2 aluat o foaie subtire, dreptunghiulara si taiati in patrate de 7-8 cm. Puneti la mijloc 3- 4 visine din umplutura pregatita si scursa. Indoiti 1/2 de patratel peste visine formand un triunghi, lipiti marginile si uniti apoi, doua colturi, presandu-le. Repetati si cu cealalta jumatate de aluat. Puneti-i in multa apa clocotinda, usor sarata si lasati-i sa fiarba incet, la foc potrivit, circa 20 min, amestecandu-i ocazional, sau pana ce se ridica la suprafata. Scoateti-i cu o paleta, lasati-i putin la scurs si puneti-i intr-un vas, la cald. Stropiti-i imediat cu sosul de miere, obtinut prin omogenizarea pe foc a margarinei topite impreuna cu mierea si cele 4 linguri de apa. Topping de visine: Puneti la fiert zeama groasa cu gris, de la visinele scurse, zeama de compot, zahar, dupa gust si cand clocoteste, adaugati amidonul dizolvat in putin compot rece, lasati la foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Serviti cat sunt calde, turnand peste ele topping-ul de visine si presarati, fie nuca prajita macinata si amestecata cu zaharul vanilat, fie nuca prajita si zdrobita, dupa dorinta.

Umplutura: Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama. Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping. Aluat: Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care nu se mai lipeste de mana, adaugand la nevoie apa sau faina. Lasati pe planseta, acoperit cu un servet, la odihna, aproximativ 30 min. Intindeti din 1/2 aluat o foaie subtire, dreptunghiulara si taiati in patrate de 7-8 cm. Puneti la mijloc 3- 4 visine din umplutura pregatita si scursa. Indoiti 1/2 de patratel peste visine formand un triunghi, lipiti marginile si uniti apoi, doua colturi, presandu-le. Repetati si cu cealalta jumatate de aluat. Puneti-i in multa apa clocotinda, usor sarata si lasati-i sa fiarba incet, la foc potrivit, circa 20 min, amestecandu-i ocazional, sau pana ce se ridica la suprafata. Scoateti-i cu o paleta, lasati-i putin la scurs si puneti-i intr-un vas, la cald. Stropiti-i imediat cu sosul de miere, obtinut prin omogenizarea pe foc a margarinei topite impreuna cu mierea si cele 4 linguri de apa. Topping de visine: Puneti la fiert zeama groasa cu gris, de la visinele scurse, zeama de compot, zahar, dupa gust si cand clocoteste, adaugati amidonul dizolvat in putin compot rece, lasati la foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Serviti cat sunt calde, turnand peste ele topping-ul de visine si presarati, fie nuca prajita macinata si amestecata cu zaharul vanilat, fie nuca prajita si zdrobita, dupa dorinta.