Cartofii se curata de coaja,se spala, si se fierb intregi in apa in care se vor adauga : un praf de sare, putin cimbru, oregano,piper negru macinat,o lingurita boia dulce de ardei si o crenguta de busuioc. Cartofii se fierb pe jumatate, se lasa la racit, apoi se vor taia rondele.

Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si pesmet. Se aseaza un strat de cartofi, costita, ceapa, ardei, branza,cascaval, se unge cu ou batut si se reia procedeul, ultimul strat fiind de cartofi. Se adauga cubulete de unt si se introduce vasul in cuptorul preincalzit in prealabil pentru cca 15-20, suficient pentru inmuierea stratului de cartofi, dupa care se scoate din cuptor, se presara cascaval ras, oul batut ramas si se reintroduce la cuptor pana se obtine un preparat final frumos gratinat...

Acest gustos preparat se poate servi ca atare, alaturi de salata preferata,cu smantana sau crema de iaurt dupa gust .